POBEDI DIJABETES

Dijabetes i maraton

Category: Planinsko trčanje (page 1 of 2)

Akcija ” Poskokovo gnezdo”

485591_443623115727039_1221647015_n

Nije baš da imam običaj da pišem o svojim treninzima ali ovaj koji je pao na ”Veliki petak” je bio lepši, interesantniji, dinamičniji i šta-ne-sve-još od mnogih trka na kojima sam bio. Zasićen sam asfaltom, zagađenim gradovima, gužvom, negativnom energijom ljudi i ovakvi izleti u prirodu me čine mlađim, zdravijim, vraćaju me onom istinskom ničim uslovljenom uživanju u slobodi.

Continue reading

No matter how hard you try, you can’t stop us now !!

Iako su u razvijenijim zemljama osobe obolele od dijabetesa odavno prihvaćene kao ravnopravni članovi društva u Srbiji nije tako. Nivo diskriminacije je daleko manji nego pre 20 godina ali i dalje postoji. Moji prijatelji mene često pitaju-zašto ti stalno pričaš o tome kao da postoji problem?, problem postoji, ne biste verovali u kojoj meri, pogotovo po manjim gradovima-nemogućnost zaposlenja i socijalizacije navodim kao najkritičnije primere.

Continue reading

Uskršnje goredoliranje

 

Uskršnje praznike sam iskoristio da se malo aktivno odmorim i da razbijem monotoniju ravničarskih kružnih treninga. Sunčano vreme, mirisi proleća i prelepi krajevi su doprineli da u dva dana uradim dva totalno različita i naporna treninga.

Continue reading

Šest godina Planinarskog kluba Soko

Sinoć je u Studenskom domu obeleženo šest godina postojanja planinarskog kluba Soko iz Pančeva. Pored prigodnog govora prikazan je i film koji je u stvari presek akcija u 2010 g. u kojima su učestvovali članovi kluba. Predstavljen je i drugi broj časopisa koji izdaje klub i koji je ove godine još sadržajniji sa većim brojem stranica. Naravno, tu su bili i Sokolići, mlađi članovi kluba na koje su svi ponosni i koji nam daju nadu da iza nas ostaju oni koji znaju da čuvaju svoje prirodno okruženje.

Ako vas interesuje da nam se pridružite ne nekoj od akcija pratite sajt kluba SOKO na kome se iste redovno objavljuju.

Vidimo se na nekoj od planina i zapamti: Samo opušteno i bez tenzije jer kako reče jedan ”čoek”-Planine su za vrline!

Možete li biti jači od dijabetesa?! Možete, i još kako!

3403227995_9ca2c2268e.jpg

Soren Lilleore je uspeo istrčati skoro sve najteže trke na svetu i time pokazao da dijabetes ne mora biti prepreka već podstrek da budete još bolji. Continue reading

Older posts

© 2016 POBEDI DIJABETES

Theme by Anders NorenUp ↑