POBEDI DIJABETES

Dijabetes i maraton

Category: Insulinska pumpa (page 1 of 3)

Medtronic Mio kateteri protiv Quick set katetera, pokušaj rešavanja problema sa insulinskom pumpom

 

Untitled

Od kad imam insulinsku pumpu stalno ”vodim borbu” sa lošom isporukom insulina u telo. Delomično je to problem zbog stvrdnjavanja mekog tkiva usled dugogodišnjeg staža sa kanilom u telu ali većinom je za probleme koje se pojavljuju kriv sam sistem katetera koji ima dosta mana (i prednosti naravno).

Continue reading

Ultramaraton Sombor-Baja 60.8km, from hell to red carpet

10660167_694969410578565_1845840585090257899_n

”Kad se male ruke slože sve se može”, to su po ko zna koji put pokazali sjajni članovi ARK Somaraton-a i upravo zbog njih sam i došao na ovaj ultramaraton. Naravno, tu su i Kuljani i Subotičani, svi su zbilja sjajni i trude se maksimalno da naprave nešto lepo u ova čudna vremena. I to mene i mnoge druge čini jako srećnim i zbog toga volim da dolazim na njihove trke kad god sam u mogućnosti. Trke dolaze i prolaze ali prijateljstva su večna i ona daju smisao i vrednost svemu što radimo u životu.

Continue reading

Insulinska pumpa i letnje šeme

IMG_0682

Stiglo nam je leto i sa njim standardni problemi sa vrućinama, insulinom i insulinskim pumpama. Pokušaću u ovom članku da vam prenesem sva moja iskustva i savete vezane za probleme koje se javljaju u ovom periodu.

Continue reading

Skopski maraton 2014-život je lep!

IMG_0329.jpg res

Nisam planirao da trčim ovaj maraton već samo njegovu polovinu ali onaj čuveni ”trkački crv” mi nije dao mira. Skopski maraton ima odličnu energiju kojoj prosto ne mogu odoleti a ako pročitate moje članke iz 2011. , 2012. , i 2013. shvatićete i zašto. Mislim da vam ova iznad sve govori…

Continue reading

Miris zapaljenog Budimpeštanskog asfalta osetio se čak do Beograda-Budapest marathon 2013

IMG_0151

Nema ništa bolje nego slušati Partibrejkerse kada si daleko od kuće :) Energija tih tekstova tek tada poraste do neba, a još ako ih slušate na Budimpeštanskom maratonu kao ja danas onda sigurno završavate trku ma kolika kriza vas je uhvatila a mozak pokušava odgovoriti noge od te ludosti zvane 42.195km.

Continue reading

Older posts

© 2016 POBEDI DIJABETES

Theme by Anders NorenUp ↑