POBEDI DIJABETES

Dijabetes i maraton

Category: Biciklizam (page 1 of 4)

No matter how hard you try, you can’t stop us now !!

Iako su u razvijenijim zemljama osobe obolele od dijabetesa odavno prihvaćene kao ravnopravni članovi društva u Srbiji nije tako. Nivo diskriminacije je daleko manji nego pre 20 godina ali i dalje postoji. Moji prijatelji mene često pitaju-zašto ti stalno pričaš o tome kao da postoji problem?, problem postoji, ne biste verovali u kojoj meri, pogotovo po manjim gradovima-nemogućnost zaposlenja i socijalizacije navodim kao najkritičnije primere.

Continue reading

Zašto nam je lepše kada se spuštamo na dno nego kada se penjemo na vrh ?

Još od prošle godine se dogovaram sa Saletom Antićem da biciklama napadnemo Divčibare. Za mene lično koji stalno ” vozim ravnicu” penjanje na 1000m je predstavljalo veliki izazov. U ponedeljak su se ispunili svi uslovi i akcija je uspešno završena!

Continue reading

Sasvim obično pedaliranje

 

Posle završenog maratona u Mađarskoj obećao sam sebi da neće biti trčanja dužih od 5km i da ću više biciklirati i planinariti. Za planinarenje mi ovih dana nije Saturn ušao u polje Venere pa sam odlučio da malo rolam banatskim ravnicama.. Okidač današnje vožnje jeste članak, tj. hrabra devojka iz članka Antiše Zjec-a i muzika grupe Simple Minds..

Continue reading

Ironman Hungary 2011

 

Veoma sam ponosan na ovu trku jer su po prvi put na ovim prostorima trojica dijabetičara učestvovala kao štafeta na jednom Ironman triatlonu.

Continue reading

Uskršnje goredoliranje

 

Uskršnje praznike sam iskoristio da se malo aktivno odmorim i da razbijem monotoniju ravničarskih kružnih treninga. Sunčano vreme, mirisi proleća i prelepi krajevi su doprineli da u dva dana uradim dva totalno različita i naporna treninga.

Continue reading

Older posts

© 2016 POBEDI DIJABETES

Theme by Anders NorenUp ↑