POBEDI DIJABETES

Dijabetes i maraton

Sitnice i one bitne stvari

img_1050res.jpg

Spremajući se za jučerašnji uobičajeni nedeljni trening i pakujući sve što mi treba za skoro dva sata trčanja onako slučajno sam se zagledao u sve ovo što vidite na slici.

Koliko sitnica treba poneti sa sobom koje vam omogućuju da bolje i lakše završite trening. Doduše, većina njih nisu uopšte bitne ali me motivišu jer moram priznati, u Pančevu nema baš ništa tako lepo što me dodatno motiviše na treniranje. Mp3 plejer sa žestokom gitarskom muzikom je svakako predlog jednog dozvoljenog dopinga koji bar mene konstantno tera na prevazilaženje vlastitih granica. Mnogi trkači su protiv ove spravice i ja se slažem da njoj nije mesto u svim treninzima ali za trening dužine je kao stvorena. Da trčim u Alpama ili oko Bledskog jezera mi ne bi trebala ali u Pančevu je od izuzetne pomoći.

Akku Check Active, merač glikemije retko kad nosim sa sobom na treninge ali merenje glikemije pre i posle samog treninga je obavezno. Često se dešava da mi adrenalin, pogotovo na trkama totalno poremeti glikemiju i da me moj ”osećaj” prevari. Ako krenem sa niskom glikemijom gotovo sigurno završavam u hipoglikemiji a sa visokom imam osećaj teških nogu i umora. Koliko god se činilo da je lako održati neku konstantnu dobru glikemiju tokom treninga u praksi se dešava svašta neočekivano tako da ja obavezno sa sobom nosim bar četiri čokoladice i neki novac jer mi se dešavalo da doživim  hipoglikemije tokom dugih treninga i da ostanem bez ”goriva”. Novac je lagan a gotovo svuda postoji neka trafika ili prodavnica.

Fuel belt, pojas sa bočicama sa izotoničnim napitkom je neizostavan rekvizit, pogotovo kad su velike vrućine u pitanju. Zimi kad su kraći treninzi ga ne nosim ali leti bez njega ne idem nigde.

Garmin Forerunner 405 je možda najbitniji jer mi omogućava uvid u sve parametre bitne za trening-puls, tempo, pređenu kilometražu.. Mislim da je on jako bitan za nas početnike jer nam omogućava da trčimo tačno zadatim tempom koji nam trener odredi i da se ne preforsiramo jer tako ćemo imati najbolji napredak bez povreda.

Ponekad u šali prijatelji me zovu Kiborg zbog sve tehnike koju nosim sa sobom na treninge, nisam još računao inzulinsku pumpu ali ona nije dodatak već najbitniji ” rekvizit” u mom životu.

…ako me zaustavi policija misliće da sam terorista ili neki tajni agent…dok im ja objasnim..

2 Comments

  1. Kako okreneš pojas? Da li su ti bočice sa vodom napred na stomaku ili nazad?

    I kakve su ti to čokoladice i gde ih kupuješ?

    Pozdrav!

  2. Ninoslav

    26.03.2009 at 08:05

    Pojas može samo na jedan način da se okrene jer je čičak traka nazad a mali pretinac sa sitnice napred. Bočice koje su pune uvek stoje napred jer ih lakše koristiti a kad nosim četiri bočice onda menjam pune napred a prazne pozadi. Čokoladice su Natural block i ima ih kupiti u svim prodavnicama zdrave hrane i nekim hipermarketima, jeftine su i meni se pokazale kao odlične. Nešto slično Bonžiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2016 POBEDI DIJABETES

Theme by Anders NorenUp ↑