Prvi dan 2010 g.

kablar-023.jpg

Prvi dan nove 2010 g. a ja trčim i pentram se po kamenjaru.

Dok su mnogi još uvek spavali juče ujutro ja sam malo istrčao po okolini Mionice čisto da se posetim kakav je osećaj udisati čist vazduh i cepati malo po uzbrdicama, 40 min trčanja po subjektivnom osećaju. Nisam forsirao mnogo jer smo taj dan otišli do Ovčarsko-kablarske klisure gde smo se videli sa prijateljima i popeli se do isposnice Svetog Save i uživali u prelepom pogledu. Kablar je meni omiljeno mesto jer je to najbliža kamenita gromada Pančevu i podseća me na mnogo višlje i surovije planine.

Šetnja do isposnice na mene deluje kao duhovno pročišćenje. I još kad se na kraju puta napijem vode iz okapnice u kojoj se skuplja hladna čista voda koja se cedi kroz stene..ma milina.

kablar-019res.jpg

U subotu, tj danas sam se trebao videti sa Saletom iz Valjeva da odradimo jedan ”dvoboj” na nekom lepom kraškom terenu ali kiša i hladno vreme nam je pokvarilo planove.. Plus za mene da još nagruvam kondicije da bi mu mogao parirati uzbrdo..he,he..

Ono što mi bode oči dok se vozim po Srbiji jeste smeće koga ima svuda, po rekama, šumama-pogledajte na šta liči npr. stajalište u barajevskoj šumi nadomak Beograda, katastrofa, kao da ih neko plaća da bacaju plastični otpad. Gde god da staneš katastrofa..tako se ne voli svoja zemlja, nema tu ni malo patriotizma!

Lep početak ove godine..

This entry was posted in Dijabetes, Rekreacija, Trčanje, Trening, Zdrav život and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Prvi dan 2010 g.

  1. valjevo says:

    srećna nova godina!
    baš šteta što udari ona kišurina od ranog jutra, mi smo (Lola i ja) mislili da to pretvorimo u tro-boj i jedno opušteno druženje, ali biće bolje prilike…
    evo otvorio sam novi WordPress nalog jer sa onim starim nisam mogao da ti ostavljam komentare :-)
    pozdrav, Sale

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>