POBEDI DIJABETES

Dijabetes i maraton

Jedan lep obrok

nove-002res.jpg

Jedno od mojih omiljenih …

Osnova jela jeste povrće, možete da koristite šta hoćete i volite, ja uzmem cveklu, šargarepu i celer. Sve sitno iseckate, dodate belog luka po želji i sve jako kratko uz konstantno mešanje pržite na malo maslinovog ulja. Pri kraju prženja dodate Shoyu sojin sos i povrće je gotovo. Ovo jelo ima izuzetno lep i specifičan ukus i uz njega odlično ide proja koju možete praviti na sto načina, sa integralnim brašnom, zeljem, spanaćem, tofu sirom. Kao dodatak predlažem zelenu salatu koja perfektno ide uz ovo jelo.

Bon apetit!!

2 Comments

  1. Ovo moram da napisem. Svi stalno govore o zdravom maslinovom ulju, ali nisu preci svih nas ziveli kraj mora ili predela u kojima ima maslina. Moji preci su se hranili sa svinjskom mascu, naravno od domace uzgajane svinje. A ulje su koristili samo kod posta i to ulje od oraha, koje su takodje sami cedili. Molim vas ne idite iz krajnosti u krajnosti i cak diskriminaciju.

  2. Majo, nema ovde govora o dikriminaciji i krajnosti.. Moji preci su odrasli na maslinovom ulju ali i na svinjskoj masti, oni su živeli u Dalmciji gde je maslinovo ulje bilo normalna stvar. Ja u ovom članku navodim samo jedno od jela a ne govorim da se mora jesti samo maslinovo ulje. U Srbiji je možda maslinovo ulje bilo krajnost ali u Dalmaciji nije, tako da svako podneblje ima neke svoje favorite kada je israna u pitanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2016 POBEDI DIJABETES

Theme by Anders NorenUp ↑