Jedan lep obrok

nove-002res.jpg

Jedno od mojih omiljenih …

Osnova jela jeste povrće, možete da koristite šta hoćete i volite, ja uzmem cveklu, šargarepu i celer. Sve sitno iseckate, dodate belog luka po želji i sve jako kratko uz konstantno mešanje pržite na malo maslinovog ulja. Pri kraju prženja dodate Shoyu sojin sos i povrće je gotovo. Ovo jelo ima izuzetno lep i specifičan ukus i uz njega odlično ide proja koju možete praviti na sto načina, sa integralnim brašnom, zeljem, spanaćem, tofu sirom. Kao dodatak predlažem zelenu salatu koja perfektno ide uz ovo jelo.

Bon apetit!!

This entry was posted in Dijabetes, Recepti, Vegetarijanstvo and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Jedan lep obrok

  1. maja says:

    Ovo moram da napisem. Svi stalno govore o zdravom maslinovom ulju, ali nisu preci svih nas ziveli kraj mora ili predela u kojima ima maslina. Moji preci su se hranili sa svinjskom mascu, naravno od domace uzgajane svinje. A ulje su koristili samo kod posta i to ulje od oraha, koje su takodje sami cedili. Molim vas ne idite iz krajnosti u krajnosti i cak diskriminaciju.

  2. Ninoslav says:

    Majo, nema ovde govora o dikriminaciji i krajnosti.. Moji preci su odrasli na maslinovom ulju ali i na svinjskoj masti, oni su živeli u Dalmciji gde je maslinovo ulje bilo normalna stvar. Ja u ovom članku navodim samo jedno od jela a ne govorim da se mora jesti samo maslinovo ulje. U Srbiji je možda maslinovo ulje bilo krajnost ali u Dalmaciji nije, tako da svako podneblje ima neke svoje favorite kada je israna u pitanju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>