Iskra života

Iduću nedelju, 3. oktobra, iskra života će zasvetliti punim sjajom i pokazati mnogima kako se podignute glave ide kroz život i kako se preskaču mnoge prepreke za koje mnogi misle da su nepremostive.

Juče sam istrčao svoju zadnju dužinu pred ovaj maraton, laganih 25km, potpuno relaksirajućih.. Šta si trenirao, trenirao si Ninoslave, što si posejao ovu 2010 sezonu u nedelju ćeš da žanješ :-).

U četvrtak letimo za USA, u petak i subotu, čitav dan akciono organizovan, ne znam kako ćemo se ponašati zbog vremenskih zona, kako ćemo spavati ALI JEDNO ZNAM-nenormalno sam motivisan za ovu trku i sve da ne spavam tri dana i da mi kaplje hladna voda na čelo k’o u turskom zatvoru ima da uživam svaki korak, da se smejem kad mi bude najteže, verovatno sa suzama u očima jer kod mene uvek prorade emocije..one pozitivne, što te dižu sa dna i pokazuju ti da si najjači kad misliš da snage nemaš više ni za korak…

Trčati ovaj maraton sa još 25-oro ljudi iz čitavog sveta za mene je malo reći čast.. Uživati sa njima i deliti padove i uspone svih 42.195km… Jedva čekam..

Ono što me fasciniralo kod ove trke jeste fantastična organizacija koja prethodi samom takmičenju, sve je do detalja isplanirano, pažnja je posvećena svakom od trkača, 5000 volontera je uključeno ovaj vikend, muzičari, oseti se neko radosno nestrpljenje da sve počne.  Mnogi su vredno trenirali čitavu godinu, i po suncu i po kiši i neko sad želi da vam taj dan obezbedi maksimalno dobre uslove da trku istrčite kako ste i zamislili.

Ovaj maraton ću trčati punim plućima i svim srcem. Vreme i tempo me ne interesuju.. Želim da uživam i da vidim kako mi se koža ježi od sreće, da me ponese ta emocija, da osetim da sam veći od života i da sam još jednom pobedio dijabetes. Što više trčim sve me manje motiviše brzina kojom završavam neku trku, volim kada osetim energiju koja me ponese i bar na kratko me izdigne iz stvarnosti da se osetim kao kap vode koja lebdi u beskonačnosti. Zato i volim trčanje jer je veće od života. Potpuno spartanski, bez mašina i elektronike, bez šerpasa i vodiča koji ti pomažu da popneš planinu, ovu planinu svog života penjem iskreno sam..

Naravno, bez podrške porodice i vas mojih dragih prijatelja to ne bi bilo moguće..

I baš kao što kaže naslov ove pesme-I KRAJ IMA SVOJ POČETAK, i zato ne dajte da vas dijabetes slomi, pogotovo psihički, budite veći i jači od njega i pokažite mu zube na pravi način. Radujte se malim stvarima i uživajte u svakoj sekundi života jer život jeste čudo..

JOOOOOJJ JEDVA ČEKAM DA NEDELJA DOĐE!!! ALA ĆU DA PRAŠIM SVAKU MILJU!!

This entry was posted in Deonice, Dijabetes, Maratonci, Rekreacija, Trčanje, Trening, Vegetarijanstvo, Zdrav život. Bookmark the permalink.

5 Responses to Iskra života

 1. veorljub says:

  Nino, srećan put!

  Da se vratiš još veći. Budi otvoren i uzmi najbolje što možeš dobiti iz Amerike.

  Tvoja životna filozofija trčanja je nešto što svako treba da iskustveno doživi. Ja osećam da sam još uvek nespreman za nju, ali se radujem daljem kušanju.

  Pozdrav prijatelju!

 2. rafael says:

  Želim ti, da ostvariš svoju želju da još jedanput pobjediš u našoj borbi protiv diabetesu.
  Sve je u glavi ! je kod nas maratonca misao, koja nas vodi do cilja.
  srečno!!!!

 3. Stela says:

  Ja se sva naježih čitajući tekst… Želim da te taj fantastični osećaj nikad ne napusti! Samo jedan je Nino! :0)

 4. ZDRAVKO says:

  Sta reci,uz tebe sam-smo,zaista kad god te vidim,nesto procitam od tebe oseti se,vidi se taj elan,zelja,motiv,energija…zaista si pravi primer svakome ali bas svakome.
  Zelim ti da to kod tebe nikad ne prestane,sretan put i da bude onako kako zelis…
  Svako dobro druze!

 5. Ninoslav says:

  Hvala vam moji dragi prijatelji i vi ste meni uzor u mnogim stvarima…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>