POBEDI DIJABETES

Dijabetes i maraton

Akcija godine-Lazarev kanjon-srpska Kambodža

lazarev-099res.jpg

Još uvek sam pod jakim utiscima i još uvek ne verujem gde sam bio!

Već duže vreme želim da prođem kroz Lazarev kanjon i ovog vikenda sam konačno i to uradio. Lazarev kanjon se nalazi u okolini sela Zlot u istočnoj Srbiji i verovatno predstavlja najzabačeniji deo Srbije a verovatno i šire. Kroz kanjon je prošla grupica od 15 planinara a vodič kroz kanjon je bila Gordana Atanasijević iz PD Železničar.

Akcija je bila šatorskog tipa tako da smo sve stvari noslili na leđima što nam je znatno otežavalo kretanje, prosečna težina ranaca je bila 17 kg ali ne znam kako jednostavo divljina i neobičnost tih predela nisu mi dala da stanem. Čitav kraj je nenaseljen i na neki svoj način veoma mističan tako da ja još uvek razmišljam i sabiram utiske. Ako ste gledali filmove o Indijani Džonsu ili Lari Kroft onda znate o kakvim je predelima reč. Totalna divljina gde putevi ne postoje i gde se morate pomučiti da bi došli do najlepših vidikovaca.

Ja obožavam ovakve akcije jer vam omogućavaju da prenoćite gde hoćete i da budete u potpunosti neovisni o bilo čemu. Jednostavno razapnete šator i odmarate se gde vam je najlepše. Buđenja na ovakvim mestima su neponovljiva.

Ono što je bitno za nas ”slatkiše” kod ovakvih akcija jeste obaveza da upoznamo vodiča grupe sa tim da smo dijabetičari, u slučaju nekih problema da bi znali da reaguju. Također mali problem predstavlja i nagla promena ishrane i količina inzulina koju dajemo i koja se smanjuje zbog ogromnog fizičkog napora. Sve to jeste veća obaveza ali nikako prepreka za odlazak na ovakve akcije. Inzulin sam čuvao u frio torbici i nisam imao problema jer su temperature noću bile niže tako da se sačuvao kao u frižideru.

Opisati ove predele je nemoguće rečima i zato ću vam ostaviti neku sliku čisto da imate predstavu o kakvim se predelima radi, tajnoviti, divlji, prelepi kanjon ostavlja u meni večan trag i želju da mu se opet vratim..

kambodza.jpg

Kad kažem Kambodža onda tako i izgleda…

lazarev-095res.jpg

Za ovaj pogled ja živim

kupine.jpg

Za doručak šumske kupine ohlađene u izvoru

sator.jpg

Apatman pet zvezdica. Kad ste poslednji put ležali i gledali zvezde?

kanjon3.jpg

A sad jedna slika samnom na vrhu

lazarev-100res.jpg

I isti vrh ali bez mene

most.jpg

Most koji vodi u drugu dimenziju?

kapija-2.jpg

Srećom se kamen ovde zaustavio..

Kad se malo sredim i saberem utiske napisaću nešto više…

2 Comments

 1. Nini, hvala i za ovo. Kada sabereš utiske, ti napiši. U međuvremenu pošalji neku fotku fiše. Ove gore prikazane su izvrsne.

  Pozdrav tebi i Tini i naravno Mili.

  Brane

  PS. dali ima nešto novo o pumpi?
  Nadam se da ćemo se videti po 15. septembru.

 2. Nino i ne Nini!!!
  Debeli prsti i greška u pisanju!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2016 POBEDI DIJABETES

Theme by Anders NorenUp ↑